T.C. BİLİM, SANAYİ ve TEKNOLOJİ KOCAELİ İL MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN ÖLÇÜ AYARLAR İLE İLGİLİ DUYURUSU.

T.C. BİLİM, SANAYİ ve TEKNOLOJİ KOCAELİ  İL MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN ÖLÇÜ AYARLAR İLE İLGİLİ DUYURUSU.

Bilim,Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü  İlhan AYDIN’ nın açıklaması;  3516 sayılı Ölçüler ve Ayar Kanununa göre; ölçü ve tartı aletlerinin belirli sürelerde periyodik muayeneye tabi tutulması zorunlu olup, damga süreleri dolmuş olan ölçü ve tartı aletlerinin periyodik muayenelerinin yaptırılması için müracaat etme süresi 28 Şubat 2017 Salı günü mesai saati bitiminde sona erecektir.

– Akaryakıt sayaçları ve ölçekleri, LPG sayaçları, kantarlar, basküller, kuyumcu ve eczanelerde kullanılmakta olan hassas teraziler, otomatik tartı aletleri asma teraziler, tek kollu kantarlar, ibreli teraziler, hassas olan ve hassas olmayan kütleler (gramlar ve kilolar), taksimetreler, naklimetreler, takograflar, aks kantarları, otomatik ray kantarları, egsoz gazı emisyon ölçüm cihazları, hububat muayene aletleri, demiryolu yük ve sarnıçlı vagonları, uzunluk ölçüleri (tek parçalı ağaç metreler), akıcı maddeler için hacim ölçüleri, kuru taneli maddeler için hacim ölçülerinin;  2 yılda bir,

– Elektrik, su ve doğalgaz sayaçlarının; 10 yılda bir periyodik muayenelerinin yaptırılması zorunludur.

Buna göre;

1) Damga süreleri dolmuş; akaryakıt sayaçları ve ölçekleri, LPG sayaçları, hassas olan kütleler  (gramlar ve kilolar), 5 kg’ın üzerinde olan hassas olmayan kütleler (kilolar), maksimum kapasitesi 2000 kg’ın üzerinde olan otomatik olmayan tartı aletleri, naklimetreler, aks kantarları, otomatik ray kantarları, hububat muayene aletleri, elektrik, su ve doğalgaz sayaçlarını bulunduran kişi, kurum ve kuruluşların en geç 28 Şubat 2017 günü mesai bitimine kadar, bir dilekçe (ekinde gerekli ücretlerin yatırıldığını gösteren dekontlarla birlikte) ile İl Müdürlüğümüze müracaat etmeleri gerekmektedir.

2) Damga süreleri dolmuş tartım kapasitesi 2 bin kilogram ve altında olan ve belediyelerce tespit edilecek yer ve günlerde kurulan, üretici ve pazarcılar tarafından kurulan malların doğrudan tüketicilere perakende olarak satıldığı açık veya kapalı Pazar yerlerinde kullanılan III. ve IV. Sınıf otomatik ve otomatik olmayan elektronik tartı aletleriyle, bu yerler dışında yay ve elektronik tertibatı bulunmayan tartım kapasitesi 2000 kg ve altında olan mekanik tartı aletlerinden; masa terazileri, asma teraziler, tek kollu kantarlar ve ibreli teraziler için ilgili Belediye Grup Merkezi Ölçüler ve Ayar Memurluğuna periyodik muayenen müracaatında bulunulacaktır.

3) I. ve II. Sınıf otomatik olmayan tartı aletleri (eczane ve kuyumcu terazileri), taksimetreler, takograflar, otomatik tartı aletleri, egsoz gazı emisyon ölçüm cihazları, okuma- çıktı verebilme veya başka elektronik cihazlarla bağlantılı çalışabilme özelliğine sahip III. ve IV. sınıf otomatik olmayan elektronik tartı aletlerini bulunduran kişi, kurum ve kuruluşların en geç 28 Şubat 2017 günü mesai bitimine kadar Yetkili Muayene Servislerine müracaat etmeleri gerekmektedir.

3516 sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu uyarınca ölçü ve ölçü aletlerinin periyodik muayenelerini yaptırmayanlara, her bir ölçü ve ölçü aleti için 1835,00 TL idari para cezası uygulanması hüküm altına alınmıştır.

Kandıra Belediyesi Etik Komisyonu

13.04.2005 tarih ve 25785 sayılı resmi gazetede yayımlanan Kamu Görevlileri etik Davranış İlkeleri ile Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Yönetmenliğinin 29. maddesi gereğince Belediyemiz Etik Komisyonu 01.04.2017 tarihine kadar görev yapmak üzere aşağıda isim ve ünvanları yazılı personelden oluşturulmuştur.

Etik Komisyon Üyeleri

Başkan:    Asım AKKAYA               Başkan Yardımcısı                                0 262 551 32 10 / 168

Üye :         Abdullah CAN                Yazı İşleri Müdürü                                0 262 551 32 10 / 134

Üye :         Mehmet ÖZCAN            Kültür ve Sosyal İşler Müdürü         0 262 551 32 10 / 169

Üye :        Pınar KARAASLAN        Mali Hiz. Müdürü                                  0 262 551 32 10 / 124

Üte :         İslam KOÇ                       Avukat                                                       0 262 551 32 10 / 156

Etik Davranış İlkeleri

• Görevin yerine getirilmesinde kamu hizmeti bilinci
  • Halka hizmet bilinci
  • Hizmet standartlarına uyma
  • Amaç ve misyona bağlılık
  • Dürüstlük ve tarafsızlık
  • Saygınlık ve güven
  • Nezaget ve saygı
  • Yetkili makamlara bildirim
  • Çıkar çatışmasından kaçınma
  • Görev ve yetkilerin menfaat sağlamak amacıyla kullanılmaması
  • Hediye alma ve menfaat sağlama yasağı
  • Kamu malları ve kaynaklarının kullanımı
  • Savurganlıktan kaçınma
  • Bağlayıcı açıklamalar ve gerçek dışı beyan
  • Bilgi verme, saydamlık ve katılımcılık
  • Yöneticilerin hesap verme sorumluluğu
  • Eski kamu görevlileri ile ilişkiler
  • Mal bildiriminde bulunma

TOKİ Sözleşme İmzalama Programı

toki-sözleşme-pop-up-3

TOKİ Kandıra Konutları Belediye Projesi kapsamında gerçekleştirilen sözleşme imzalama işlemleri süresi 18.01.2017 tarihine kadar uzatılmıştır.

Gayrimenkul satış sözleşmesini imzalamamış olan hak sahiplerinin son tarihe kadar sözleşmelerini imzalamaları gerekmektedir.

Sözleşmelerini imzalamamış olan hak sahipleri listesi.

Emin Arslan

Birgül Kan

Cevat Üzmez

Havva Ecevit

Recep Yılmaz

Betül Türkyılmaz

Yadigar Dilibal

Mehmet Zeki Kiravi

Mithat Alkan

Muhammet Ali Türkyılmaz

Neriman Edem

Ahmet Şener Gülenç

Cihan Sağlık

Adem Kaçmaz

Kadir Perik

Belda Kahraman

İmzalama programı detayları ve 2+1 – 3+1 konut satış fiyatları için aşağıdaki linke tıklayınız.

TOKİ Sözleşme İmzalama Programı