Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken, Zafer İlköğretim Okulunun Kandıra Belediyesi Teras Kafede düzenlemiş olduğu “Yanımda Ol Geleceğime Işık Tut” 10-16 Mayıs Engelliler Haftası Farkındalık Sergisinin açılışını gerçekleştirdi. Sergi açılışına eşi Elif Köken’le birlikte katılan Başkan Köken’e İlçe müftüsü  Osman Zeki Yağcı, okul müdürleri ve çok sayıda hayırsever vatandaş eşlik etti.

Zafer İlköğretim Okulu Özel Eğitim Sınıfı öğrencilerinin öğretmenleriyle birlikte hazırladıkları serginin açılışını gerçekleştiren Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken, özel çocuklara farkındalığın arttırılmasına yönelik yapılan her projede seve seve yer alacaklarını vurguladı. Açılışın ardından sergiyi gezen Başkan Köken ve eşi Elif Köken, yaptıkları alışverişle de  etkinlik programına destek verdi.

Serginin açılışında yaptığı konuşmada, engelli bireylerin, temel yaşam becerilerini geliştirmek, topluma uyumlarını sağlamak, iş ve mesleğe yönelik bilgi ve becerilerini artırmak amacıyla sunulan özel eğitim hizmetlerinin daha nitelikli hale getirilebilmesi için yürütülen çalışmaların artarak devam ettiğini söyleyen Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken, engelleri aşmak adına elimizden geleni yapmak durumundayız dedi.

Herkes potansiyel engellidir, hayatın bizi nerede bir engelle karşılaştıracağını bilmiyoruz. Bu hayatımızın bir gerçeğidir vurgusunda bulunan Başkan Köken, özel eğitim sınıfı öğrencilerinin  büyük emek verdiği sergiye katılımın artmasını ve tüm vatandaşların  bu konuda duyarlı olmasını istediklerini  söyledi.