“Akçakoca Beyi Ve Şehitleri Anma Programına Yoğun Katılım Bekleniyor”

Kandıra Belediyesi ve Baba Köyü Kalkınma ve Akçakocabeyi  Anıt Mezar ve Çevre Güzelleştirme Derneği  işbirliğinde Akçakoca Bey ve Şehitleri anma programı düzenlenecek. 6 Mayıs Cumartesi saat 11.00’de Baba Tepesi Akçakoca Bey Anıtında düzenlenecek olan programa Kandıra Belediyesi önünden saat 10.00’da ücretsiz araç kaldırılacak.

Kandıra Belediyesinin ev sahipliğinde gerçekleşecek olan Akçakoca Bey ve Şehitleri Anma programı Kandıra İlçe İmam Hatiplerinin Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayacak ardından mevlüt programıyla devam edecek.

14. yüzyılın ikinci çeyreğinde Kandıra’yı fetheden Osmanlı Sultanı Orhan Gazi başta olmak üzere Kandıra ve çevresinin fethedilmesinde  görev alan Akçakoca Bey, Ertuğrul Gazi, Osman Gazi ve Orhan Gazi ve tüm şehitlerimizin anılacağı programa tüm Kandıralı vatandaşları davet eden Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken, tarihimizin bir çok kahramanlıklarla dolu olduğunu ve bu aziz hatıralara da sahip çıkacaklarını vurguladı. Akçakoca Bey gibi kahraman yiğitlerimizin  isimlerini gelecek nesillere taşıyarak şanlı tarihimize sahip çıkacağız diyen Başkan Köken,   başta Orhan Gazi , Akçakoca Beyi ve silah arkadaşlarını rahmetle, minnetle anıyorum” dedi.