istihdam-seferberliği-1-1

Türkiye genelinde başlatılan istihdam seferberliği kapsamında Kandıra’da başlatılan çalışmalar sonuç verdi . Turan Güneş Kültür Sitesinde İşKur yetkililerinden Mehmet Akif İbrahimoğlu, Kandıra Belediyesinden Muhammer Küçükbayrak  ve noter eşliğinde yapılan kura çekilişi gerçekleştirildi. Bu çekilişin sonucuna göre 50 kişi Kandıra Belediyesinde işe başlayacak.

İlan edilen seferberlik kapsamında ülke genelinde  İşkur, Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında geçici süreli çalıştırılmak üzere ülke genelinde 50 bin işçi alacağı duyurmuştu. Bunun üzerine Kandıra Belediyesinin 50 kişilik geçici işçi kontenjanı kapsamında başvurular yapıldı. Ardından başvuran kişilerin isimlerinin olduğu listeler kapsamında kura çekimleri yapıldı.

Türkiye genelinde sürdürülen seferberliğin, iş arayışı içinde olan vatandaşlar için büyük bir fırsat olduğunu ifade eden Kandıra Belediye Başkanı Ünal KÖKEN, sürdürülen çalışmanın yakın tarihimizin en büyük istihdam atılımlarından biri olduğunu belirtti. Kura sonucu iş fırsatı yakalayan vatandaşların yeni işlerinin hayırlı olmasını dileyen Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken, istihdam edilecek vatandaşlara çalışma hayatlarında başarılar diledi.